Seyahat

ESBAŞ Aşçıları Uluslararası Yarışmadan Altın Ünvanlarla Döndü

ESBAŞ Gıda İşletmeleri, 22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali Yemek Yarışmasında büyük başarı elde etti. 11 farklı ülkeden toplam bin 450 katılımcının yer aldığı prestijli organizasyondan ESBAŞ aşçıları toplam 8 altın madalya ve 2 altın kupa kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Yarışmada, ESBAŞ aşçılarından Görkem Karip’e Yılın Altın Türk Şefi kategorisinden ödül verilirken, Modern Türk Mutfağı, Restoran Tatlı Tabağı, Ustalar Balık Tabağı, Modern Cusine kategorilerinde altın madalyaları ESBAŞ aşçıları topladı. 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun Dünya Aşçılar Birliği iş birliği ile Bahçelievler Kongre Merkezinde 17-20 Aralık tarihleri arasında düzenlediği yarışmada ESBAŞ Gıda İşletmesi aşçılarından Görkem Karip, Yılın Altın Türk Şefi kategorisinde altın madalya ve altın kupa, Modern Cuisine kategorisinde altın madalya aldı.  Görkem Karip, Mustafa Göksü ve Süleyman Kurkutan, ekip olarak yarıştıkları Grand Prix Kapalı Kutu kategorisinde altın madalya alırken, Modern Türk Mutfağı kategorisinde Ömercan Özsü, Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde Mustafa Göksu, Ustalar Balık Tabağı kategorisinde Süleyman Kurkutan altın madalya kazanan ESBAŞ şefleri oldu.

ESBAŞ Gıda İşletmeleri ekibi, yarışma sonucunda toplam 8 Altın Madalya ve 2 Altın Kupa kazanarak organizasyonun en başarılı ekiplerinden biri oldu.

ESBAŞ, Uluslararası Jüride 2 Şefle Yer Aldı 

Ayrıca, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Uluslararası Jüri Ünvanını olan ESBAŞ şefleri Ahmet Çavuşoğlu ve Nur Biçimveren Ertaş, 22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali Yemek Yarışması Jürisinde yer alarak, Türk ve yabancı jüri üyeleriyle birlikte birçok kategoride profesyonel değerlendirmelerde bulundular. Bu gelişme, ESBAŞ Gıda İşletmeleri’nin yalnızca yarışmacı değil, aynı zamanda gastronomi alanında değerlendirici ve eğitici bir güç olduğunu da ortaya koydu.

ESBAŞ, Dünya Mutfaklarından Lezzetler Sunuyor

Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren ve günlük 25 bin kişiye yemek üretimi gerçekleştiren ESBAŞ Gıda İşletmeleri, yıl boyunca menülerine dünya mutfaklarından farklı ve özgün lezzetler eklemeye devam ediyor. Türk mutfağının köklü mirasının yanı sıra dünyanın önde gelen mutfaklarına ait örnekleri de Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına ve mutfak ekiplerine workshoplar, eğitim programları ve kurum içi yarışmalarla aktarıyor.

Uluslararası başarılarla taçlanan bu yaklaşım, ESBAŞ Gıda İşletmelerinin kalite, sürdürülebilirlik ve gastronomi kültürünü geliştirme vizyonunun güçlü bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu